به گزارش هاریکا به نقل از ایسنا، بر اساس نتایج طرح آمارگیری کشتار دام در کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین ۱۴۰۴، مجموع وزن گوشت قرمز عرضهشده از دامهای ذبحشده در این ماه به ۳۴ هزار و ۷۵۴ تن رسیده است. در این میان، گوشت گاو و گوساله با بیشترین سهم، بخش عمده تولید را به خود اختصاص داده است.
طبق این آمار، گوشت گاو و گوساله با ۲۰ هزار و ۸۳۳ تن، معادل ۵۹.۹۴ درصد از کل گوشت قرمز عرضهشده را تشکیل داده است. گوشت گوسفند و بره با ۱۱ هزار و ۲۳۹ تن (۳۲.۶ درصد)، بز و بزغاله با ۱۷۸۷ تن (۵.۱۴ درصد) و سایر انواع دام با ۸۰۵ تن (۲.۳ درصد) در رتبههای بعدی قرار دارند.
مقایسه دادههای فروردین ۱۴۰۴ با مدت مشابه سال قبل (فروردین ۱۴۰۳) نشاندهنده رشد ۱۸ درصدی عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی است. در این بازه، تولید گوشت گوسفند و بره ۱۱ درصد، گاو و گوساله ۲۴ درصد و گاومیش و بچهگاومیش ۳۳ درصد افزایش یافته، درحالیکه تولید گوشت شتر و بچهشتر ۲۰ درصد کاهش داشته و تولید بز و بزغاله تغییر قابلتوجهی نداشته است.
بااینحال، عرضه گوشت قرمز در فروردین ۱۴۰۴ نسبت به ماه قبل (اسفند ۱۴۰۳) حدود ۱۶ درصد کاهش نشان میدهد.
بر اساس بررسیهای طرحهای آماری دیگر در بخش دام، بخشی از کشتار، بهویژه دام سبک، خارج از کشتارگاههای رسمی انجام میشود که این آمار در گزارش حاضر لحاظ نشده است.