بهترین منابع غذایی برای تامین ویتامین A

روزانه چه مقدار ویتامین A نیاز داریم؟

[ad_1]

به گزارش هاریکا از ایسنا، به گفته متخصصان تغذیه، عملکردهای مهم این ویتامین عبارتند از:

– کمک به دفاع طبیعی بدن شما در برابر بیماری و عفونت

– کمک به بینایی در نور کم

– حفظ سلامت پوست و جداره داخلیِ برخی از اعضای بدن مانند بینی

منابع غذایی غنی از ویتامین A

منابع خوب ویتامین A (رتینول) عبارتند از:

– پنیر

– تخم مرغ

– ماهی روغنی

– شیر و ماست

– جگر که یک منبع غنی از ویتامین A است، بنابراین اگر بیش از یک بار در هفته آن را مصرف کنید ممکن است در معرض خطر مسمومیت با این ویتامین باشید (اگر باردار هستید باید از خوردن جگر خودداری کنید).

شما همچنین می‌توانید ویتامین A را با گنجاندن منابع خوب «بتاکاروتن» در رژیم غذایی خود دریافت کنید، زیرا بدن می‌تواند این ویتامین را به رتینول تبدیل کند.

منابع غذایی اصلی بتاکاروتن عبارتند از:

– سبزیجات زرد، قرمز و سبز (برگی)، مانند اسفناج، هویج، سیب زمینی شیرین و فلفل قرمز.

– میوه های زرد رنگ مانند انبه، پاپایا و زردآلو.

چه مقدار ویتامین A نیاز دارم؟

کل محتوای ویتامین A در یک وعده غذا معمولاً به صورت میکروگرم (μg) معادل رتینول (RE) بیان می‌شود.

مقدار ویتامین A مورد نیاز بزرگسالان ۱۹ تا ۶۴ ساله عبارت است از:

۷۰۰ میکروگرم در روز برای مردان

۶۰۰ میکروگرم در روز برای زنان

شما باید بتوانید تمام ویتامین A مورد نیاز خود را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

هر مقدار ویتامین A که بدن شما به آن نیاز ندارد بلافاصله برای استفاده در آینده در بدن ذخیره می‌شود و این بدان معنی است که هر روز به دریافت این ویتامین نیاز ندارید.

اگر ویتامین A بیش از حد مصرف کنم چه اتفاقی می‌افتد؟

به گزارش سایت اطلاع رسانی سرویس سلامت ملی انگلیس، برخی تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از ۱.۵ میلی گرم (۱۵۰۰ میکروگرم) در روز ویتامین A در طول سالیان متمادی ممکن است بر استخوان‌های شما تأثیر بگذارد و احتمال شکستگی آنها در سنین بالا را افزایش دهد.

این امر خصوصا برای افراد مسن، به ویژه زنان که در حال حاضر در معرض افزایش خطر پوکی استخوان هستند، مهم است؛ وضعیتی که استخوان‌ها را ضعیف می‌کند.

اگر بیش از یک بار در هفته جگر مصرف می‌کنید، ممکن است ویتامین A اضافی دریافت کنید.

همچنین بسیاری از مولتی ویتامین‌ها حاوی ویتامین A هستند.

اگر مکمل‌های حاوی ویتامین A مصرف می‌کنید، مطمئن شوید که مصرف روزانه‌تان از غذا و مکمل‌ها از ۱.۵ میلی‌گرم (۱۵۰۰ میکروگرم) بیشتر نشود.

همچنین اگر هر هفته جگر می‌خورید، مکمل‌های حاوی ویتامین A را مصرف نکنید.

اگر باردار هستید:

وجود مقادیر زیاد ویتامین A در بدن می‌تواند به جنین شما آسیب برساند. بنابراین اگر باردار هستید یا به بچه‌دار شدن فکر می‌کنید، از مصرف جگر یا فرآورده‌های آن خودداری کنید، زیرا این محصولات حاوی ویتامین A بسیار بالایی هستند.

همچنین از مصرف خودسرانه مکمل‌های حاوی ویتامین A خودداری کنید و اگر اطلاعات بیشتری نیاز دارید با پزشک عمومی یا مامای خود در این باره مشورت کنید.

۴۷۲۳۶

Picture of هاریکا

هاریکا

هاریکا، به‌عنوان مجله‌ای نوآوری و مدرن در دنیای تکنولوژی، فعالیت خود را با هدف ارائه دقیق‌ترین و به‌روزترین اخبار، تحلیل‌ها و بررسی‌های فناوری آغاز کرده است. ما باور داریم که تکنولوژی فراتر از یک ابزار است؛ این یک سبک زندگی است که هر روز، جنبه‌های مختلف زندگی ما را دگرگون می‌کند. هاریکا، از ترکیب شور و تخصص در دنیای دیجیتال متولد شده است. تیم ما شامل گروهی از نویسندگان، تحلیل‌گران و علاقه‌مندان به فناوری است که هدفشان ارائه محتوایی جذاب، قابل اعتماد و کاربرپسند به شماست.

مقالات مرتبط

تفاوت پردازش مغزی زنان و مردان: تأثیر RNA بر افسردگی و تصمیم‌گیری

پژوهش جدیدی از دانشکده پزشکی آیکان در مانت ساینای نشان می‌دهد که…

بررسی و  تحلیل کتاب زیست دوازدهم خیلی سبز

کتاب زیست‌شناسی دوازدهم تست خیلی‌سبز یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین منابع برای…

تفاوت ژل رویال و عسل: کدام یک برای سلامتی شما بهتر است؟

ژل رویال و عسل دو محصول طبیعی زنبور عسل هستند که به…