غذاهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

غذاهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

[ad_1]

زینب کامرانی: غذاهای‌فوق‌فرآوری‌شده شامل طیف وسیعی از محصولات است که اغلب حاوی سطوح بالایی از قندهای افزوده، نمک و چربی‌های ناسالم و همچنین مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی مصنوعی هستند. به عنوان مثال: نوشابه، گوشت‌های‌فرآوری‌شده، تنقلات بسته‌بندی شده، چیپس سیب‌زمینی، پیتزا، بیسکویت و غلات صبحانه.

مطالعات قبلی خطرات بالقوه سلامتی هر ماده یا ترکیب را به صورت جداگانه بررسی کرده‌اند، مانند رنگ‌های خوراکی غذایی، مواد نگهدارنده، روغن‌های گیاهی یا آلاینده‌هایی که از بسته‌بندی وارد مواد غذایی می‌شوند. با این همه، مطالعه جدید بر روی تعامل مضرات ناشی از مخلوط  دو ترکیب یا دو ماده در یک غذای خاص متمرکز شده است.

به گزارش شبکه سی‌ان‌ان آمریکا، تیم مطالعه دریافتند که ترکیب این مواد با هم در یک محصول یا غذای خاص منجر به واکنش مضری می‌شود که ارتباط نزدیک و قابل ملموسی با ایجاد دیابت نوع۲ دارد.

غذاهایی که خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند

محققان داده‌های تغذیه‌ای و سلامت بیش از ۱۰۸ هزار بزرگسال فرانسوی را تجزیه و تحلیل کردند که درباره رژیم غذایی روزانه‌شان از غذاهای‌فوق‌فرآوری‌شده (قبل از بررسی کامل مواد تشکیل‌دهنده این غذاها) سؤال شده بود. محققان همچنین وضعیت سلامت شرکت‌کنندگان و بیماری‌هایی که از آن رنج می‌بردند، به ویژه دیابت، را مورد بررسی قرار دادند.

این تیم دریافتند که ترکیب دو ماده با هم در هر غذایی با افزایش خطر ابتلا به دیابت، صرف‌نظر از عوامل اجتماعی و جمعیت‌شناسی و سبک زندگی شرکت‌کنندگان مرتبط است.

متیلد توویه، محقق ارشد این مطالعه و مدیر گروه تحقیقاتی اپیدمیولوژی تغذیه در موسسه ملی بهداشت و تحقیقات پزشکی فرانسه، گفت: تولیدکنندگان موادغذایی‌فوق‌فرآوری‌شده اغلب انواع افزودنی‌های غذایی را در هر نوع غذایی که تولید می‌کنند ترکیب می‌کنند. به عنوان مثال، نوشابه رژیمی حاوی ترکیبی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی، رنگ خوراکی، کارامل و اسید سیتریک است. همین امر در مورد ماست طعم‌دار یا غلات صبحانه نیز صدق می‌کند.

وی افزود: علاوه بر استفاده از این مواد با هم برای تهیه غذا، افراد اغلب ترکیبی از این غذاها را به صورت همزمان می‌خورند که این امر نیز آنها را در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می‌دهد. به عنوان مثال، یک فرد ممکن است یک همبرگر یا هات‌داگ را با سیب‌زمینی‌سرخ‌کرده و یک نوشابه بخورد. این امر تعامل میان مواد شیمیایی موجود در این غذاها را افزایش می‌دهد و موجب بروز آسیب جدی، به ویژه دیابت می‌شود.

تیم مطالعه بر ضرورت انجام تحقیقات بیشتر برای درک دقیق فعل و انفعالات بالقوه ترکیبات افزودنی مواد غذایی بر متابولیسم تاکید کرد.

منبع: الشرق‌الاوسط
۴۷۲۳۲

Picture of هاریکا

هاریکا

هاریکا، به‌عنوان مجله‌ای نوآوری و مدرن در دنیای تکنولوژی، فعالیت خود را با هدف ارائه دقیق‌ترین و به‌روزترین اخبار، تحلیل‌ها و بررسی‌های فناوری آغاز کرده است. ما باور داریم که تکنولوژی فراتر از یک ابزار است؛ این یک سبک زندگی است که هر روز، جنبه‌های مختلف زندگی ما را دگرگون می‌کند. هاریکا، از ترکیب شور و تخصص در دنیای دیجیتال متولد شده است. تیم ما شامل گروهی از نویسندگان، تحلیل‌گران و علاقه‌مندان به فناوری است که هدفشان ارائه محتوایی جذاب، قابل اعتماد و کاربرپسند به شماست.

مقالات مرتبط

راهنمای جامع فرم‌دهی باسن: ۱۵ تمرین مؤثر برای باسن خوش‌فرم

 ۱۵ تمرین مؤثر برای باسن خوش‌فرم داشتن باسن خوش‌فرم و قوی نه‌تنها…

تفاوت پردازش مغزی زنان و مردان: تأثیر RNA بر افسردگی و تصمیم‌گیری

پژوهش جدیدی از دانشکده پزشکی آیکان در مانت ساینای نشان می‌دهد که…

بررسی و  تحلیل کتاب زیست دوازدهم خیلی سبز

کتاب زیست‌شناسی دوازدهم تست خیلی‌سبز یکی از محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین منابع برای…