به گزارش هاریکا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در واکنش به باور نادرست مبنی بر اینکه مصرف شیر با تخممرغ خام برای تقویت بنیه، بهویژه در مادران شیرده، مفید است، اعلام کرد: این باور کاملاً اشتباه است. تخممرغ خام ممکن است حامل باکتریهایی مانند سالمونلا، انگل توکسوپلاسموز و ویروسهای هپاتیت A و E باشد.
این دفتر در پاسخ به این پرسش که آیا ترکیب زرده تخممرغ خام با شیر ولرم سیستم ایمنی را تقویت میکند، توضیح داد: مصرف تخممرغ خام میتواند حامل انگل توکسوپلاسموز، باکتری سالمونلا و ویروسهای هپاتیت A و E باشد. علاوه بر این، پروتئینی به نام آویدین در تخممرغ خام مانع جذب بیوتین، ویتامینی ضروری برای سلامت پوست، مو، ناخن و متابولیسم کربوهیدراتها، پروتئینها، چربیها و سیستم آنزیمی بدن، میشود.
وزارت بهداشت تأکید کرد که مصرف تخممرغ خام یا نیمپز، چه بهتنهایی و چه در ترکیب با شیر، توصیه نمیشود. بهترین روش مصرف تخممرغ، پختن آن بهصورت آبپز یا بخارپز است، بهگونهای که زرده کاملاً سفت شود. مادران شیرده میتوانند با دنبال کردن رژیم غذایی متعادل شامل لبنیات کمچرب، میوهها و سبزیجات تازه، غلات کامل، حبوبات، مغزها، دانهها و گوشت سفید به میزان مناسب، از ویتامینها و مواد معدنی موجود در این گروههای غذایی برای تقویت سیستم ایمنی خود بهرهمند شوند.