به نقل از هاریکا و باشگاه خبرنگاران جوان، متخصصان معتقدند افزایش کلسترول LDL میتواند ریشه ژنتیکی داشته باشد، هرچند عوامل مرتبط با شیوه زندگی و الگوی تغذیهای نیز تأثیرگذار هستند. استفاده از مواد غذایی گیاهی حاوی فیبرهای محلول، چربیهای مفید و مواد آنتیاکسیدانی راهی طبیعی برای پایین آوردن سطح کلسترول مضر به شمار میرود.
بادام به لطف چربیهای سالم، فیبر و ویتامین E موجود در آن، سطح کلسترول LDL را کم میکند و از اکسید شدن آن ممانعت به عمل میآورد. جو دوسر هم با فیبر بتاگلوکان خود کلسترول بد را کاهش میدهد، بدون آنکه به کلسترول مفید آسیبی وارد کند، و همزمان به مهار التهاب و ارتقای عملکرد عروق خونی یاری میرساند. حبوباتی نظیر لوبیا، عدس و نخود با برخورداری از فیبر محلول و پروتئینهای گیاهی به کنترل کلسترول کمک کرده و مصرف مداومشان مزایای چشمگیری برای سلامت قلب به همراه دارد. آووکادو نیز با چربیهای تکغیراشباع، فیبر و آنتیاکسیدانهایش در پایین آوردن کلسترول بد و بهبود وضعیت قلب مؤثر است. توتهای گوناگون هم با آنتوسیانینها و پلیفنولهایشان از اکسیداسیون LDL جلوگیری کرده و التهاب رگها را تسکین میدهند.
بالا بودن کلسترول LDL ریسک بیماریهای قلبی و سکتههای مغزی را بیشتر کرده و خطری جدی برای سلامتی محسوب میشود.